M-Chassis - Høstcuppen 2014

M-Chassis - Høstcuppen 2014

Velkommen til høstens 6 spennende tirsdagsdueller i M-Chassis! Tirsdag 7 oktober dro vi nemlig i gang Høstcuppen. Hver annen tirsdag kjøres det M-Chassis på klubben! M-Chassis er en gentlemansgren. Kjør fort, kjørt rent, kjør med "pen" bil, ha det moro - og le mens du kjører! Den andre tirsdagen kjøres det til orientering Touring 1:10 stock og 1:12 track - mixed stock/modfied 

Ved Torstein Syvertsen
Oppdatert: (01.10.2014)

Er du klar for å bli med med på M-chassis? Kun 50% av løpene er tellende , så heng deg på. Torque Tuned motor vil bli standard. Vi setter opp heat etter skills, så er du nybegynner, vil du komme i et heat med tilnærmingsvis like sjåfører. 

Tirsdagskveldene har blitt til ukas Race høydepunkt! I denne sjarmerende klassen som i utgangspunktet var ment som en rekrutteringsklasse til klubben, var det hele 31 biler med i høstcuppen 2013. En skjønn blanding av både nye og erfarne. Dersom du vil vite mer om M-Chassis før du leser videre, kan du lese mere ved å klikke her.

Interessen har blitt Mega Stor, og med det har det også tatt av med bling og oppgraderinger. Bling er formange mye av moroa med denne hobbyen. Å bruke 10.000,- på en M-Chassis er ikke noe problem, men om det strengt tatt er helt nødvendig er en helt annen sak. Bilen koster i utgangspunktet mellom 1.200,- og 1.600,- At det er gøy pimpe opp bilen er det ingen tvil om! Det viktigste er tross alt at vi har det moro - og at vi favner om så mange som mulig - og da spesielt de nye.

--

Når? Det er oddetallsuker som gjelder for M-Chassis. Se ukene under:Endelig liste over høstcuppen 2014 er klar!

Det er de 3 beste løpene som er tellende, men man får med 4 deltagerpoengene fra hvert løp. 16 des,
Kommer...
 
2 des.

Denne rapporten kommer snart... (trøbbel med mail)

18.nov.4.nov:21 okt:7 okt.:7 okt: Klassebilde: Fra Venstre: Tom, Kjell Magne, Johan, Mats, Geir, Ronny, Steinar, Kim, Silje og Torstein

(Se poengoppstilling nederst i artikkelen fra vintercuppen 2014.)

--


Regler for høstcuppen 2014

I høstcuppen 2014 er det kun 1 klasse som gjelder nemlig Free Ride.

Klasse 1: MossRC, Tamiya M-Chassis Free Ride 

I denne klassen er det meste lov:

- Chasssis: M03-05-06
- Motor: Tamiya Torque Tuned (Standard kan brukes)
- Original Regulator: TEU-101-,104-,105 og 302BK
-
Annen regulator? Vi ser litt mellom fingrene på dette i høstcuppen 2014
- Valgfri diff
Fritt karosseri, men vi setter pris på flotte originale modeller
Fritt dekkvalg
- Original dreving/utveksling
- Fri bling og oppgraderinger
- Ingen vektbegrensning


--


(ikke i bruk i høstcuppen 2014)

Klasse 2: MossRC - Tamiya M-Chassis Retro / Rekrutteringsklasse

- Chasssis: M03-05
- Motor: Tamiya Torque Tuned (Standard kan brukes)
- Original Regulator: TEU-101-,104-,105 og 302BK
- Original - og helt løs diff.
- Original dreving/utveksling
- Originale Tamiya karosserier
- Kopi av originale Tamiya karosserier
- Originale Retro modeller før 1990
(Merk: Touring og sportsbil "like" er ikke lov)
- Sweep dekk, eller originale Tamiya dekk
- Fri bling og oppgraderinger
- Ingen vektbegrensning

Dersom det kommer oppgraderinger som gir en vesentlig fordel, må man være forberedt at disse blir stemt ut med 2/3 flertall i begge klasser. 

Kommentar:
Klassen skal favne rekrutter og de som har et avslappet forhold til bling og tuning, men det meste er lov her også dersom det ikke påvirker bilens kjøregenskaper i nevneverdig grad. Du kan som erfaren sjåfør selvsagt også bli med i denne klassen. Klassen skal sette en limitering på nødvendig options slik at man skal kunne konkurrere på full høyde med et sett dempere og Sweep dekk - i tillegg til en standard bil bra boksen. 

--

MERK: Tamiya Torq Tuned motor gir ca. 3500 omdreininger på dekket stabilt +/- 50 omdreininger på ulike motorer. En standard Tamiya 540J motor, gir ca. 3200 omdreininger +/- 300 omdreininger. Vi har da valgt Torque Tuned som standard motor for å gjøre det så jevnt som mulig. Denne motoren vil snart kunne kjøpes på klubben. 50 motorer er bestilt, og vi håper å kunne selge denne til løpskjørere for ca. 100,- stk. Dersom vi ikke kan skaffe motorer til alle, vil standard motor bli pålagt. Ha derfor ALLTID en standard motor tilgjengelig. 

Cuppen starter kl. 19.00 hver tirsdag, og du må møte opp senest kl. 18.15 - og melde fra umiddelbart i hvilken klasse du vil delta. Vi prøver å være ferdige til 22.00. Blir du forsinket, så sender du en mail til post@mossrc.no og gir beskjed med navn. Mailen må være motatt innen 18.30. Dette er viktig siden løpet må settes opp, og alle navn må skrives inn og registreres i forkant. 

--

Det koster ikke noe ekstra å være med på race! Prisen for å delta er bare vanlig kjøreavgift på 50,- for medlemmer, og 90,- for ikke medlemmer. Juniorer under fylte 16 år betaler 30,- / 50,-

--

Man kan delta i begge klasser, men om det blir for mange, må du velge 1 av klassene.  Det blir maks 24 biler i hver klasse. Det blir 2 kval og 2 finale løp. Dersom det blir for mange med, kan det hende at det blir 2 kval og 1 finale slik at vi klarer å holde tiden. 

--

Klasse 3: Nybegynnere med en rundetid over 13 sekunder i snitt må starte i C finale. C finale er et øvingsrace med kun 1 kval og 1 finale. Det vil ikke føres poengskjema for hele sesongen i denne klassen.Rekkefølge på oppstart er: Free ride, Retro/rekrutt , Nybegynner

--

Det kjøres 2 kvalifiseringer. Det beste løpet ditt gir deg en startposisjon i hvert av de 2 finaleløpene. Vinneren blir den som kjører flest runder sammenlagt i begge finaler. Ved like antall runder, er det den beste tiden som gjelder. Dataen regner automatisk ut, og listene legges ut her etter hvert løp. 

Poeng i hver klasse:
Det vil deles ut totalt 27 poeng til vinneren, 25 til sølv og 23 til bronsje. 4 plass får 21 poeng og deretter et poeng mindre ned til 24 plass som får 1 poeng. For å gjøre det enklere med utregning blir det nå sammenlagt av begge finaleløp som teller.

Det gis 4 poeng for å delta i hvert løp. Maks total score vil derfor være 31 poeng til vinner!

Det er 50% av løpene som blir tellende, men du får poeng for ALLE ganger du deltar. Om man ender sesongen med antall løp i oddetall, teller også oddetallsløpet. 

--

Vi håper dette høres spennende ut og vi ser frem til å komme i gang! MossRC ønsker alle lykke til i M-Chassis Vintercupp - 2014!

Oppsummert og endelig liste:Detaljerte resultatlister:

Klasse: Free Ride:
11 mars - Motor: TorqTuned
4 mars - Motor: TorqTuned
25 februar - Motor: TorqTuned
11 februar - Motor: TorqTuned
4 februar - Motor: TorqTuned
28 januar - Motor: TorqTuned
21 januar - Motor: TorqTuned
14 januar - Motor: TorqTuned
07 januar - Motor: Sølvkanne

Klasse: Retro / Rekrutteringsklasse:
11 mars - Motor: TorqTuned
4 mars - Motor: TorqTuned
25 februar - Motor: TorqTuned
11 februar - Motor: TorqTuned
4 februar - Motor: TorqTuned
28 Januar - Motor: TorqTuned
21 Januar - Motor: Sølvkanne (Obs! Kun første finalerunde ble tellende p.g.a. manglende tall)
14 januar  - Motor: Sølvkanne
07 januar  - Motor: Sølvkanne

Print artikkel Skriv ut artikkelen