Referat NC3 i 11 og 12 februar

Referat NC3 1/10 i Spydeberg

MossRC hadde helgen 11 og 12 februar 9 medlemmer i aksjon på teppet i Spydeberg
for klubbløp og norgescup løp i radiostyrt bil.
Det er da 6 medlemmer som kjører for MossRC og 3 stk som er medlemmer men som representerer andre klubber.

Ved Oskar Rodriguez
Oppdatert: (31.1.2012)

11 og 12 februar var det duket for løpsdebut for tre av våre medlemmer i Norgescupen. Dette var Tore Fossberg, Gunnar Bekkemellem og Vidar Baltzersen. Dette er tre raske karer ute på teppet og det artige er at Tore og Gunnar kjører Xray T3R og Vidar kjører Xray T1. T3R er en rimeligere utgave av T3 mens T1 som Vidar farter rundt med er en eldre modell fra Xray. Dette viser at man IKKE må ha DYRT løpsutstyr for å være med på løp!! Vi kan ha det artig likevel!

Ole Nordal, Truls Larsen og Oskar Rodriguez var de tre siste som var med som representerte MossRC.
Petter Berntsen, Roger Berntsen og Hans Revhaug er alle medlemmer i klubben vår men representerer Spydeberg Motorklubb i løp. Dette er fantastisk reale karer som er artige å kjøre modellbil med.

Klubbløpet lørdag bruker man til å bli kjent med banen og finne setup til bilene som fungerer. Mens 99% av sjåførene slet med å finne nok grep i bilen før grepet hadde satt seg i teppet var det en kar som hadde nok grep og vel så det. Vidar slet voldsomt med tractionroll og bilen rullet rundt bare han forsøkte å svinge.Kvalene gikk unna og alle mossrcsjåførene havnet i B finale. Ole hadde stålkontroll på denne og kruset inn til en kontrollert seier. Oskar hadde god kontroll frem til siste minuttet i siste heat hvor en unødvendig førerfeil gjorde at han raste tre plasser i sammendraget.

Vidar fikk gode tips fra Berntsengutta og etter å ha kortet ned linkene til camberjusteringen var tractionrollen borte og smilet til Vidar tilbake og han var klar for Norgescup.

I Norgescupen søndag gikk de første kvalene unna og Ole klarte å karre til seg en 8 plass og 8 startspor i A-finalen. Oskar fikk første startspor B-finalen. Ole slet med farten til de aller beste i A-finalen og havnet på 9 plass totalt noe som var kjempebra!
Oskar slet med nerver i B-finalen med første startspor noe som førte til at opp ble ned, venstre ble høyre og bilpåsetterne ble sysselsatt i de to første finaleheatene. Siste heat ble mye bedre og etter en tredjeplass og en andre plass ble det 13 plass totalt. Vidar B kom på 14 totalt.

(Jeg har dessverre ikke de totale resultatene i hodet, men skal få lagt de ut så snart jeg får tak i de.)

De tre øverste i Norgescupen (som i klubbløpet) ble Adrian Berntsen, Petter Berntsen og Øyvind Stusdal. De to førstnevnte er i en klasse for seg selv og har god kontroll på resten av gjengen.Pallen i Norgescupen.
1. Adrian Berntsen - Yokomo
2. Petter Berntsen - XRay
3. Øyvind Stusdal - XRay


Andre bilder fra helgen.


Ole klargjør bilen.


Løpsdebutant Tore Fossberg.


Løpsdebutanter Vidar Baltzersen og Gunnar Bekkemellem


Truls Larsen på vei inn i "sonen" med litt musikk på øret.


En liten heiagjeng fra klubben. :-)

Print artikkel Skriv ut artikkelen