Drifing Count down og M-hassie Lyn-Cup

Drifting Count Down og M-Chassie Lyn-Cup

Konkurranse er alltid moro. Når har vi introdusert Drifting Count down og M-Chassie Lyn-Cup.

Ved Torstein Syvertsen
Oppdatert: (30.1.2013)

2 aktiviteter som vil gjøre kveldene enda mer spennende!

M-Chassie Lyn-Cup

For å ta M-Chassie Lyn-Cup først, så er meningen å gjennomføre små konkurransestunt som skaper litt mer fokus og seriøsitet i treningen uten at det er for mye styr, og at det skal ta FOR mye tid.

Lyn-Cupen varer i ca. 10 minutter! Vi kjører 3 runder i 5 omganger og har korte opphold mellom hvert start. Vi teller runder manulet og høyt - uten å bruke transpondere. På den måten sparer vi tid. Vinneren av hver runde får 3 poeng, nr. 2 får 2 poeng og nr. 1 får 1 poeng. Maksimalt oppnålige poeng om man vinner alle 5 runder er 15 poeng.

I første runde starter alle på linje. På neste runde starter man i motsatt pole position. Dvs. at vinneren av siste løp starter sist i neste løp. Bilene stiller da opp med 2 meter mellom hver bil.

Det er ikke lov å snu bilen om den har veltet i en cup runde. Man må da ligge til neste runde starter. Etter diverse testrunder og med ca. 8 startene biler, kan vi melde at dette er noe vil vil fortsette med. Konkurranseskjemaet kan man alltid printe ut på våre sider i fanen Om Oss - Arrangement - M-Chassie LynCup - Poengskjema.

Drifting Count Down
Her ble det laget 2 ulike varienter, men jeg beskriver den ene av de her, siden jeg ikke fikk med meg reglene på den andre.

Man kjører 2 runder i 2 omganger. Det er 2 biler på banen som starter med 5 sekunders mellomrom.

Man starter med 20 poeng og får 1 poeng i trekk for hver kopp man treffer. I tillegg får man 2 poeng i trekk for å måtte rette opp bilen dersom du ikke klarer driften gjennom hele svingen.

Man kan oppnå bonus ved å sladde på linene som henger ned i banen. Linene henger på en stang som er ca. 50 cm. lang og som henger rett ut over banen. På stangen er det festet 3 liner. Man får 2 poeng for hver line med treffer i driften. Maksimalt oppnåelige poeng er 32 poeng pr. omgang.

Poeng skjemaet for Drifting Count down finner du under: Om oss - Arrangementer -  Drifting Count Down - Poengskjema.


Dette var knall gøy, og rejerende driftkonge i begge øvelser ble - ikke helt overraskende - Robin!

Fra venstre: Kim, Robin, HenrikFra venstre: Torstein, Robin, JoakimPrint artikkel Skriv ut artikkelen