ViaNett - Micro Raceway

ViaNett - Micro Raceway!

En ny racingbane ble plutselig født! En ide som dukket opp i hodet mitt på lørdag, ble brått omgjort til virkelighet på søndag. Etter å ha vært inne hos Modellspesialisten på Rygge Storsenter og hentet inspirasjon til materialer, så var det bare å gjennomføre ideen. Det ble enda morsommere enn jeg hadde trodd!

Ved Torstein Syvertsen
Oppdatert: (12.8.2013)

Utgangspunktet for ideen er at ViaNett skal være med på en utvikler en messe (JavZone) i Spectrum i september i år. I den forbindelse trenger ViaNett en liten bane til en kundeaktivitet som ikke tar for stor plass på messen. Kunder på messen kan da være med å kjøre for å vinne morsomme premier. Bilen som da skal brukes er den knøttlille og fantastisk morsomme bilen fra Zeen Wheels.

Bilene som styres via en App på telefonen, er ekstremt presise og kjøre.  En trang lukeparkering går som en lek! Bilene kan kjøre relativt fort, men det er ikke så enkelt på denne banen. Holder man en fornuftig fart, så går det veldig bra å kjøre. Banen er ca. 4 meter lang, og rundetiden på banen ligger foreløpig på ca. 40 sekunder. Havner man på gresset, blir det vannskeligere å kjøre, så det lønner seg å følge veien nøye. Selve Micro Racewayen måler 62 * 110 cm = 0,68m2. Det er anlagt parkeringsplasser til 9 biler, men det er ubegrenset for hvor mange biler som kan kjøre samtidig :-)

Innebygget tidtagning
Med bilene følger det med en tidtagnings fartsdump. Det betyr at du får både rundetid, snittid og totaltid rett på telefonen.

Bilene har også blinklys, signalhorn, nær og fjernlys, neonlys under bilen, sirener m.m.. Alt styres fra Appen. Man kan velge mange ulike styringmodus. Dvs. om man vil ha stikker i stedet for ratt, tilt av telefon etc. Ipaden er også glimrende å bruke for å styre med.

Banen under kostet med alt ca. 1000,- Veien jeg brukte, kommer på tape på en meters ruller. Den kan strekkes til slik at man enkelt lager svinger og kurver. Broen er bygget av balsa og playwood før den ble dekorert med vei og mursteinspapir. Rekkverk kommer. Alt av små ting som trær, hekker, krakker folk, m.m., kan man få kjøpt i butikken. Jeg brukte ca. 4-5 timer på å lage hele banen slik den er nå. Banen er ikke helt ferdig. Det mangler blant annet sponsorbanner langs innsiden - og på autovernet.

Bilen koster 690,- inkl. ladekabal, app og tidtagningsbro. Den kan  kjøpes på nett, hos Modellspesialisten eller hos Moss RC. Bilen finnes i mange ulike farger og er på lager!

Dette er jo en glimrende partylek for alle. Siden det ikke behøver å gå så fort, er dette noe alle kan få til. Lag din egen bane, så kan vi sette opp en turnering på ulike baner. Moro skal vi ha det ;-) Banen kan snart prøves ut hos MossRC. Se video av bilen her.

Forslag til konkurranser:
1. Beste tid. Hvem får beste rundetid, eller i snitt på 3 runder?
2. Duell - 2 biler på banen. Best av 3 runder, eller om du tar igjen den andre bilen.
3. Last man standing. 4 biler på banen. Bilen som blir tatt igjen, tas av banen helt til det kun en 1 vinner igjen.
Her er ViaNett Micro Raceway i bruk  på konferansen "Mobile Trender 2013" den 28 august,  "JavaZone" 11 og 12 september og ViaNett Golf 18 september. Merk sponsorvantene rundt banen. Alle klubbens sponsorer er representert. Rundetider ble selvsagt sendt med SMS rett på storskjerm. Om det ble populært? Suksess bør være dekkende ;-)


Print artikkel Skriv ut artikkelen