Touring Cup - Friday Challenge

Touring Cup - Friday Challenge

Er du klar for touring? Løpskveldene med M-chassi på Vianett Raceway fungerer så godt at vi kopierer konseptet over til touringklassene. 

Ved Trygve Walle
Oppdatert: (02.2.2014)

Ved å arrangere uformelle løp i disse klassene tar vi fredagskveldene enda et hakk videre. Vi skal selvfølgelig bevare det hyggelige miljøet og det sosiale aspektet, som fredagskveldene våre er kjent for. MEN – det skal være 100% fokus på 1:10 touring. 

Det blir sannsynligvis ikke dømming under løpene eller kontroll av bilene, men speaker/sekundering skal vi forsøke å få til i alle heat. De ferdig utarbeidede offisielle regelverkene blir toneangivende, men vi har ikke ressurser til å følge disse slavisk. Vi understreker at det heller ikke poenget. Ved å oppfordre til gentlemannsholdninger så går det nok bra.

Startavgift tilsvarer ordinær kjøreavgift.

Vi starter med første runde fredag 14. februar, og kjører på med konseptet hver 14. dag. Hvis det er interesse for det kan vi godt lage lage en cup med løs snipp, etter samme modell som M-chassi vintercup. (Plasseringspoeng + deltakerpoeng). Uansett - vi starter pent med å bruke Facebook, mossrc.no og jungeltelegrafen, så får vi se hvor det bærer.

Noen små forandringer fra tirsdagsløpene blir det nødvendigvis. Siden det er større krav til kjøling/dekksmøring/hvile mellom heatene i disse klassene (enn i m-chassi) må det gå en time mellom hver gang man kjører. (Vanlig praksis). Det åpner for å slippe Formel 1-klassen inn i varmen, kanskje til og med en 1:10 touring rekruttklasse (TT01/02), dersom interessen er der. Vi klarer 5-6 heat i timen, hvis vi er skikkelig strenge med klokka. (Sykluser på 5 minutter heat, 3 minutter pause.)

Stock og modified: 
Vi kjører 2 kvalifiseringsheat a 5 minutter og 2 finaleheat a 5 minutter. Maks antall deltakere per heat er 8, men 6 deltakere er ideelt. A/B/C-finaler, alt ettersom hvor mange deltakere kvelden bringer.

Formel 1: 
Vi kjører 2 kvalifiseringsheat a 5 (evt 8??) minutter og 2 finaleheat a 5 (evt 8??) minutter. Maks antall deltakere per heat er 8. A/B/C-finaler, alt ettersom hvor mange deltakere kvelden bringer.

Spesielle regler for Touring Stock:
Se ellers offisielt regelverk (Blinky/13,5 t, etc)

Spesielle regler for Touring Modified:
Se offisielt regelverk

Spesielle regler for F1:
Se offisielt regelverk

Start første kvalifiseringsheat kl 19.00 (da rekker vi å være ferdige til kl 23.00)
Vi forsøker å åpne så tidlig som mulig, gjerne kl 16 eller 17. 
Påmelding senest klokken 18.15 på klubben. 
Muligheter for påmelding via MyRCM?

André Huse og Trygve Walle er ansvarlige for gjennomføringen av touringløpene på fredagene, men vi er helt sikkert takknemlige for hjelp.

Dette er mine tanker, sikkert mye jeg ikke har tenkt på. Sikkert noe som ikke er så godt gjennomtenkt. Personlig er jeg opptatt av å ha så FÅ regler som mulig, og kjøre fullt fokus på at dette først og fremst skal være UFORMELT, SOSIALT OG MORO. Klarer vi ikke det så skal jeg revurdere mitt engasjement i denne saken. :)
Print artikkel Skriv ut artikkelen