Vintercuppen 2015 - Hver tirsdag!

Vintercuppen 2015 - Hver tirsdag!

Velkommen til årets første vintercup i M-Chassis og Scalatouring 1:10. Det blir 2 klasser i M-Chassis, og 1 klasse i Scalatouring hver annen tirsdag fra 13 januar.

Ved Torstein Syvertsen
Oppdatert: (12.1.2015)

Den andre tirsdagen blir det 1:10 touring stock og 1:12 track etter samme regler som sist sesong. Egen promotionartikkel om denne klassen kommer snart...

Første M-Chassis/Scalatouring Cup, blir tirsdag 13 januar. Regler er som sist i begge M-Chassis klasser, men i denne sesongen blir det kjørt 3 løp der 2 er tellende. Poengberegningen er den samme som sist. 50% av løpende er tellende, og man får med 4 poeng for hvert løp man har deltatt på.

I Retro klassen blir det ikke lov med oljediff, ekstra kjølevifter, uorginal regulator, mindre batterier m.m. Her her er det stil og kjøreferdigheter foran fintuning og triks. Det er kun lov med "fine" scala karosserier som ser ut som en småbil.  Med andre ord ikke en racing/touringbil karosserier. Vi håper at dette blir klassen det fokuseres på, og at freeride i så fall blir tilleggsklassen. TorqTuned motor blir standard i begge klasser. Til oppstart er det over 20 nye motorer på lager.

I Freeride er vel det meste tillatt som sist. Det er ingen endring på reglene her.

I Scalatouring 1:10 skal bilene ha maks ytelse på 21 turn børsteløs motor. Sportstuned/torqtuned går vel ca. like raskt. Det skal være flotte scala karosserier, gjerne med lys m.m. Det straffes hardt for uvørn kjøring (usikkert på hvordan enda...), men målet er å beholde de fine karosseriene. Det premieres med 1 ekstra poeng for lys, og 1 poeng for å kjøre med eikefelger og 1 poeng for å kjøre uten oljedempere (Handikapp). Her skal vi ha med hele karosserier hjem... Stemningen loddes og ytterligere regler trimmes.... Dersom det gjøres endringer på bilene utover i cuppen, må dette meldes fra slik at poengene justeres deretter.

Datoer for klubbløp i M-Chassis og ScalaTouring 1:10 (blå sirkler)


Poengskjema - oppdatert 24 februar


Poengskjema (blankt)
Bilde: Nå kan du bli med med på Scalaracing 1:10 annenhver tirsdag. Følg med...
Bilde: TirsdagsRacet starter allerede 6 januar med touring stock og 12' track. Tirsdag 13 januar er vi i gang med bl.a. M-chassis Retro Cup. Klassen med klassiske karosserier og med original, fri diff. Er du klar? Mer info kommer...

Print artikkel Skriv ut artikkelen