TeamRacing

Et team-event som passer for alle!

Alle elsker mestringsfølelsen uansett hva det er snakk om! Det å klare å styre en radisotyrt bil gjennom en bane er gøy. Når man i tillegg konkurrerer om å komme først, blir det anda morsommere. 

Ved Torstein Syvertsen
Oppdatert: (24.10.2015)

TeamRacing handler om å sette sammen lag på tvers av erfaring. Gjennom innledende kvalifisering, settes det opp lag der den beste settes på lag med den dårligste. Den nest beste med den nest dårligste. Deretter kjøres det som lag kvalifisering og finaler. I team racing bytter man sjåfør hver runde, så her gjelder det å samarbeide. 

Dette er et veldig artig konsept som bygger under teamfølelsen og konkurranseinnstinktet. Konseptet er testet ut på så vel ferieklubben som på vokse. Tilbakemeldingene er uforbeholdent positive.



Hva er TeamRacing?
TeamRacing fungerer som en lagstafett. Hver deltager kjører 1 runde, og gir deretter kontrollen til neste deltager.  Det laget som klarer flest runder i løpet av 5 minutter, vinner. Laget består av 2 til 3 personer pr. bil. Maks antall som kan delta er 18 personer.

Hva trenger man av erfaring?
I TeamRacing blandes både erfarne og nybegynnere sammen i så like lag som mulig. I innledende individuell kvalifisering/trening,  avgjør dommeren hvem som kommer på lag. De innledende runder er å anse som ren trening for å bli kjent med både bil og utstyr. Hver mann får 5 minutter individuell trening med bilen.

Teamet
Hvert lag utnevner en lagkaptein, og får tildelt en radiostyrt MiniCooper i scala 1:12. Bilene er relativt robuste av typen Tamiya

M-Chassis. Hastigheten er satt til rundt 35% av topphastighet slik at alle skal kunne håndtere bilen. Ta godt vare på utstyret. Hver bil koster ca. 3.000,- Det er totalt 6 biler + en reserve. Alle biler er justert til å gå like raskt.

CarBreakDown
Dersom en bil går i stykker, vil den bli reparert, eller byttet ut mellom hvert heat. Dersom bilen ryker i finalen, er løpet kjørt! Kjør klokt slik at bilen holder ut finalen!

Kvalifisering
Det vil kjøres 3 kvalifiseringsrunder – hver på 5 minutter. Den beste omgangen for hvert lag vil telle for oppstilling i finalen.

Finalen
Finalen er kun 1 omgang på enten 5 eller 8 minutter. Det laget som kommer først i mål, vinner TeamRacing!

Oppgaver for laget
Hvert lag må stille med en person som er bil-på-setter. Dette går på rundgang gjennom heatet. Alle på-settere hjelper alle biler som står fast med å komme videre på banen – uavhengig av hvilket lag bilen tilhører!  

Tips & Tricks
En vinnerformel består av et smart sporvalg, ingen kollisjoner og ingen utforkjøringer. Kjør heller rolig og lurt, enn raskt og uforsiktig. En stans, betyr mye tapt distanse. Å overlevere kontrollen og bilen til neste sjåfør med minst mulig forsinkelser, er også noe som vil gi resultater. Hvilket team har den beste strategien?

Stop and Go!
Dersom et lag jukser ved å bevisst kjøre på en annen bil, forkorte runden - eller å ikke hjelpe andre biler, vil lagets bil kunne få en ”STOP and GO”. Dette innebærer at dommer gir beskjed om at lagets bil må innom depoet for en straffestopp som er i samsvar med forseelsen. Det skal byttes sjåfør ved hver runde. Bytte av sjåfør foregår foran kjørepodie. Dersom man IKKE bytter sjåfør, blir laget diskvalisfisert fra den aktuelle runden.

Banen
Banen som tilhører Moss RC-Bilklubb, er ca. 250m2 stor og 70 meter lang. Lokalene finner du i 2. etasje i Rabbekkgaten 9, 1523 Moss. Kjør inn på baksiden av bygget ved ViaNett.


Velkommen til TeamRacing hos Moss RC-Bilklubb!




















Print artikkel Skriv ut artikkelen