Dronekurs hos Moss RC

Dronekurs hos Moss RC

Lørdag 12 oktober ble det avholdt et 3 timers dronekurs hos Moss RC-Bilklubb for Tekna.no. 

Ved Torstein Syvertsen
Oppdatert: (10.11.2019)

På kurset skulle man bygge en drone, lære å fly den og tilslutt konkurrere i en hinderløype. Hele kurset varte i 3 timer og krevde ingen forkunnskaper hos eleven. 

Det var Tekna.no som bestilte dette kuset og tilbød dette til sine medlemmer. Les mer om Tekna her: https://www.tekna.no/om-tekna/

På kurset stilte vi med 3 erfarne droneracing piloter som var instruktører og trenere på kurset. Elevene fikk bygge en enkel Kolilbri drone fra bunnen av. Dette tok ca. 1 time. Deretter delte vi elvene inn i mindre grupper som da fikk 1 time til å trene på å fly dronen. Tilslutt var det satt av nok 1 time til en lagkonkurranse der elevene skulle styre dronen gjennom en hinderløype. Elevene byttet pilot etter endt langside før lagets andre pilot førte dronen tilbake samme veg.

Dette var et kjempeartig kurs der man fikk innføring både i å bygge en drone og å fly den gjennom en hinderløype. Samtidig fikk man en forståelse av hvordan en drone fungerer. Dronen inkluderte også et kamera som kunne brukes til å både filme og ta bilder direkte fra telefonen mens man fløy. Hver en elev fikk beholde dronen de bygde. 


Print artikkel Skriv ut artikkelen