ViaNett Cup 2 av 2

ViaNett Cup 2 av 7

Det nærmer seg nå neste runde i ViaNett Cup søndag 9 desember. Meld deg på nå. Folkens! Dette er knallgøy - om du har peiling eller ikke.

Ved Torstein Syvertsen
Oppdatert: (29.11.2012)

Løpet går søndagen og starter kl. 10.00. Banen åpner kl. 08.00 slik at man kan finne seg en plass og trene litt. Klokken 09.30 blir det obligatorisk løps gjennomgang hvor man får innføring i hva som skal skje samtidig som vi går gjennom branninnstruksen for lokalet. 

Løpet kjøres delevis automatisk gjennom datasystemet, men Niclas Roos vil guide oss gjennom dagen med stø hånd.

Man kan velge mellom 4 ulike klasser. Klassen starter dersom det er flere enn 5 i hver klasse.

Klasse 1:  Track 1:12
Klasse 2:  Touring 1:10 modfied
Klasse 3:  Touring 1:10 stock 
Klasse 4:  M-Chassie

Det er regler for bilene i hver klasse. Dersom du er usikker på hva som gjelder, kan du bare komme en tur innom klubben. 

Er du helt ny, kan vi anbefale deg å starte med M-Chassie. Det er en veldig morsom klasse som passer for alle - nye som erfarne.

Alle får kjørt like mye. Man starter med 3 kvalifiseringsløp i hver klasse. I hvert kvalifiseringsløp skal du bare kjøre flest mulig runder på 8 minutter. Man startet en og en med ca. 2 sekunders mellomrom. Tellingen starter når du passerer tellelinjen første gangen.

Resulatet av de 2 beste kvalifiseringene, gir deg en startposisjon i finalen. Avhengig av hvor mange som deltar, blir det satt opp A, B og C finale. Det blir maks 8 i hvert heat. Dvs. at om du har kvalifisert til en 8 plass i kvalifiseringen, vil den dårligste plasseringen du kan oppnå totalt bli en 8 plass. I finalen kjemper du om å bli best av de 8.

Alle kjører 3 finalerunder også. Det er de 2 beste finalenerundene din som gjelder - og gir poeng. 

Det er premier til 1,2,3 plass i finalen samt til vinneren av de øvrige finale heatene. Det er også premier til alle under 13 år. 

Du får utdelt et tilfeldig start nummer  som du fester på bilen din. Dette nummeret byttes ut når du skal kjøre finale. Da får du samme nummer som plasseringen i heatet.

Lister henges forløpende opp på tavlen slik at du kan følge med på hvordan du ligger ann.

Biler blir veiet og målt av teknisk rett etter hvert løp for å sjekke at alt er riktig. Trenger du hjelp til å sjekke hva som er tillatt, hører du med oss i klubben.

Alle som nettopp har kjørt bil, skal være bilpåsettere i neste løp. Dvs. at det alltid er noen rundt på banen som setter på bilen for deg om den kjører ut, eller velter.

Dersom du kjører "grisete" får du tilsnakk av dommer og må belage deg på en "stopp & go" i avkjøringsfeltet. Hva kreves av erfaring og forberedelser av deg? Sørg for å ha en bil, og gjerne noen vitale reservedeler tilgjengelig. Du bør ha minst 2 batterier klare for hver bil. Du må også ha med en lader som som lader opp batteriene helst på maks 1 time. Gode dekk og dekksmøring er en god investering. Hør med klubben eller butikken om hva du bør kjøpe til hver enkelt bil. Det er lurt å være litt opplagt også. Det blir en lang om morsom dag. Det blir premieutdeling ca. kl. 16.30

Det koster kr. 170,- pr. startende bil å delta. 

Det er kiosk i klubben hvor du får kjøpt pølser, brus/mineralvann og sjokolade.

--

Å kjøre løp er en spesielt morsom opplevelse. Klart du blir litt nervøs! Det er jo hele poenget. Klarer du å holde nervene under kontroll? Vi vil hjelpe deg underveis. Bli med og prøv. Dette er enda morsommere enn du kan forestille deg.

-- 

Hvordan melde seg på? Klikk på linken under, velg klasse og før inn navn og nummer. Du betaler når du kommer. Dersom du ikke har transponder, føres transpondernummer inn senere, eller når du kommer. Du kan leie en transponder hos oss for 150,- eller du kan kjøpe en for 900,- Er du medlem av klubben, betaler du kun 800,-

Meld deg på her

Se hvem som har meldt seg på her

Sjekk alle oppsatte løp fremover her

Sjekk referat fra sist løp her.

Print artikkel Skriv ut artikkelen