M-ChassieCup - Nå 31 biler med!

M-ChassieCup - Nå 31 biler med!

Er du klar for å være med på en ukentlig race happening? Hver tirsdag etter jul kommer vi til å kjøre en uhøytidelig M-Chassie cup. Er du klar for å være med? Det er SÅ moro - og så ukomplisert! Kjenn pulsen og nervene. Få en perfekt start på resten av uken. Førjulscuppen er ferdig og du kan se oppsummert poeng skjema under.

Ved Torstein Syvertsen
Oppdatert: (20.11.2013)

Først av alt: Vet du hva M-Chassie er? I så fall ikke, kan du lese mer om dette her. 

M-ChassieCup
Cuppen vil gå hver tirsdag fra kl. 20-22 frem til julen 2013. Av antall gjennomførte løp, er det kun 50% som blir tellende. Du behøver derfor ikke å være med på alle løp om det ikke skulle passe.

Kjøre poeng
Poeng deles ut etter samme modell som i Melodi Grand Prix. Kun de 10 beste får poeng: 12p til vinner - 10p til sølv og 8,7,6,5,4,3,2,1 til de øvrige.

Deltager poeng
Alle som deltar på hvert løp mottar 2 poeng i tillegg til kjøre score. Maks oppnåelig poeng blir demed 14 poeng, og minimum 2 poeng for hvert løp man har deltatt i.  

Anntall omganger
Det kjøres 1 kvalifisering og 2 finale løp. Hvert løp varer i 8 minutter. De 2 beste fra C rykker opp i B . De 2 beste fra B rykker opp i A finale. Dersom det blir alt for mange med, kan det hende at det blir 1 kval og 1 finale. Det tar vi som det kommer. Det er uansett ett av dine beste finale løp for dagen som teller! Med andre ord kan du vinne dagens løp om du havner i B, rykker opp i A og kjører EN super omgang! Med andre ord som Lenny Kravitz sier: It aint`t over till it`s over! I tilfelle du rykker opp fra B til A bør du helst ha 3 batterier ferdig ladet før du begynner kvelden ;-)

Antall i hvert løp.
Vi kjører kvalifisering på inntil 15 biler. Er det flere enn 15 biler, så kjører vi 2 kvalifiserings omganger. Finale omganger skal ha plass til 2 opprykk. Maks biler i A-finale er 12 biler - inkludert opprykk. Med andre ord er du ikke sikret kjørepoeng selv om du kommer i A-finale da det bare er topp 10 som får poeng. 

Fair play!
Du må ha original motor, - dvs. vi kan dele ut handout motor på klubben om vi ønsker det. Du må bruke et vanlig gatebil karosseri som er en kopi av en original, ekte bil (type Mini Cooper, Abbarth, Golf, Swift etc.) Det skal ikke vært gjort spesielle vektreduserende tiltak av betydning. Vi veier ikke bilene (enda), men bruk sunn fornuft :-) Man skal bruke standard stickpack batterier. Med over 2/3 flertall ble vi enige om at man valgfritt kan bruke den diffrensial man ønsker.

Dopingkontroll
Vi ønsker å gjøre M-Chassie til en så enkel, og fair klasse som mulig. For at vi skal klare å definere hva som er standard - og hva man kan tillate av "tweeks", så vil vi brått sjekke alt fra turtall, til vekt, batterier og annet ekstrautstyr som kan være litt for fordelaktig. Målet er ikke å ta noen, men å jevne ut klassen, sette en norm - og å informere om hva og hvordan man enkelt kan justere bilen til maksimal kjøreglede.

Motorturtall
Man skal bruke en standard "sølvkanne" motor. Det kan likvel være STOR variasjon på disse. Ofte kan eldre motorer være de raskeste. Hvordan motoren er innkjørt kan også ha mye å si. Vi kommer av og til - uanmeldt - til å måle motorturtall ved å måle hastigheten på dekkomdreiningene. 19 november målte vi snittet til 3232 omdreininger pr. minutt. Ved å ta vekk de 2 høyeste og laveste verdiene og erstatte disse med 3180, ble snitt verdien 3183. Tillater man et positiv avvik på 2% betyr det at man kanskje kan sette en tillatt grense på 3250 som maks tillatt turtall? Dette er jo noe vi kan tenke over. Dersom man har en for LAV turtallsverdi, kan man teste med et nytt batteri. Dårlig - og ikke fullt oppladede batterier vil selvsagt påvikre turtallet.

Tegnforklaring
Under ser dere oppstillingen etter fjerde runde. R står for Runder, T for Tid, OD for oljediff, FD for fast diff og KD for kulediff. Det er den beste tiden av begge kjørte finaleløp som teller. 

Resultater fra siste runde 17 desember:Resultat 17 desember:
Resultat 10 desember:
Resultatet 2 desember:

Poeng oppsummert alle løp: 


Totalt: 

Trykk på bildet for å forstørre, eller last ned regnearket i linken under tabellen.Last ned tabbellen som Excel fil: M-Chassie Cup - Poeng.xlsx

Touringkjøring på ChassieCup
Merk at det skal være mulig å kjøre touring også fra 20-22. Vi setter da av tid for dette. Et forslag er at Touring har tilgang til banen i 10 minutter etter hvert M-chassie løp hvilket stort sett er den tiden man trenger. 

Anbefalt ekstrautstyr på standard bilen
Ekstra ustyr som kan anbefales er Sweep 25 dekk, samt oljedempere, da fortrinnsvis originale 54000 dempere.Dette skal man normalt få kjøpt i butikken på Rygge Storsenter eller på klubben. 

Ellers er det fair play - og moro som teller. Målet er at det skal være så likt som mulig for alle. Du melder deg på når du kommer. Husk at du må ha en transponder. 

Prisen? Det er kun kjøreavgift du betaler. Merk at vi kan tilpasse reglene etter innspill. Vi kan endre reglene underveis dersom det er 2/3 flertall - minimum 10 personer. Vel møtt!!

Trenger du bil og utstyr? Hør med Modellspesialisten på Rygge Storsenter først. Vi har også M-Chassie biler og utstyr til salg på klubben.

Runde 4 - 19 nov.Runde 1 - 29 okt.
Fra venstre:Ronny, Torstein, Alexander, Maria, Kjell Magne, Wayne, Erik, Steinar, Trond, Geir, Lasse

Print artikkel Skriv ut artikkelen