Nybegynnere hos MossRC

Nybegynner hos MossRC?

Har du lyst til å prøve deg på RC bilkjøring? Om du i det hele tatt har vurdert det, er det ikke noe å lure på! Å kjøre radiostyrt bil er noe du lærer deg raskt. Hos MossRC bilklubb har du de beste forutsetninger for å komme i gang og ha det moro med radiostyrt. 

Ved Torstein Syvertsen
Oppdatert: (17.2.2014)

Enten det er kjøring, racing, lakking eller mekking det er snakk om, tror vi du vil finne deg til rette hos oss. Klubben teller ca. 160 medlemmer og vi har fått et godt rykte for å ivarta nye medlemmer i klubben. Dette er noe vi ønsker å dyrke videre, og vi håper at du ikke har betenkligheter med å besøke oss etter at du har kikket litt rundt på sidene våre. 

Vi har laget noen ulike artikler som vi linker til her. Ta en kikk på disse for å få litt mer innsikt og tips i nybegynner klassene. 

M-Chasses og TT-02  fra Tamiya er ultimate nybegynner klasser. Hvorfor?

Tamiya er et ekstremt gjennomtenkt konsept gjennom mange års utvikling. Bilens settup ut av esken får du ikke gjort stort med. Det er også litt av poenget. Når du skrur sammen disse bilene, vil de fungere meget bra med det samme. I tillegg er det svært solid konstruert, og deler koster lite. Deler har vi stort sett også tilgjengelig på klubben. Tamiya er også kjent for høy finish hvilket betyr at man får en usedvanlig lekker bil i tillegg. Skal du med andre ord prøve deg, kan vi anbefale disse bilene på det sterkeste. 

--

M-Chassis er har drivkraft på kun 2 hjul. M-05 og M-03 har drivkraft på forhjulene, mens M-06 har drifkraft på bakhjulene. Vi anbefaler å starte med M-05 - både fordi det er det vi kjører i rekrutteringsklassen, men også fordi det er noe enklere å kjøre. 

Først av alt er det viktig å vite om du faktisk synes dette er moro - uten at det koster for mye å komme i gang. Disse anbefalte rekrutteringsklassene har biler som koster omlag 1.295,-  Det du trenger i tillegg er sender, servo, batteri, lader og en lakkboks, men det kan du jo hende at du har fra før? Er det noe du trenger, kan du ta kontakt med en hobbybutikk i nærheten, eller så skaffer vi deg det på klubben. 

--

M-Chassis

For at du skal få racetrening og moro fra første stund, har vi laget en nybegynnerklasse som vi kjører race med i vintercupen hver tirsdag fra 19-22. Her bør det helst være minst 3 biler med i nybegynner gruppen. Er det færre, kan man bli med i klassen over. Det er mellom 30 og 40 biler med i denne cuppen hver tirsdag. I nybegynner klassen kjøres det 2 kvalifiseringer - og en finale. Alle omganger er på 8 minutter, og alt kjøres ferdig før pausen. Det betyr at når vi starter kl. 19.00, er vi ferdige med nybegynnerklassen kl. 21.00. Da har vi også tatt litt hensyn til at de yngre må i seng litt før  - for å være våkne på skolen! I cuppen er det rett og slett bare om å gjøre å kjøre flest runder. Den som har flest runder på de 2 første omgangene, staret først i finalen.  Å kjøre race høres kanskje litt dristig ut, men ikke la det skremme deg. Du kan tusle rundt banen i eget tempo mens du raskt lærer deg hvordan du best håndterer bilen - og finner det rette sporvalget. Fokuser mer på å kjøre riktig enn å vinne. Merk at i denne klassen er det OK å være helt uerfaren! :-) Har du ikke tid-transponder i bilen? Da kan du likevel starte i nybegynner klassen. 

Hver mandag kjører vi litt trening. Kom med bilen din, så hjelper vi deg med å fikse og å veilede slik at du både forstår bilen bedre, men også at du får mer glede av bilen din. 

Sjekk litt på setupsidene til M-chassis for å få litt flere tips dersom du ønsker å forske litt mer på din M-Chassis. Disse sidne vil stadig oppdateres. 

--

TT-02 (1:10)

Denne bilen har 4 hjulstrekk og kan brukes både på drifting-  og touringbanen. Bilen fungerer meget bra rett ut av boksen - selv med originale dekk! Skal du drifte, må du skifte til egnede og harde driftingdekk. Vil du ha en bil som kan brukes til begge deler, kan vi sterkt anbefale denne. 

Tren gjerne med denne bilen på mandager sammen med M-Chassie og andre. Vi har enda ikke begynt å kjøre løp med denne bilen, men det kommer snart. Fredager vil bli touringdag, med mulig TT som innstegs klasse. 

--

Stock 
Denne klassen er en super startklasse for de som tenker å satse litt mer offensivt på touring. Her kjører du fullblods 4wd racere, men med både motor- og regulator begrensninger. Ønsker du å satse her, anbefaler vi sterkt å kjøre X-Ray siden mange i klubben kjører dette merket. Mye annet er også VELDIG bra, men med X-Ray er det lettere å kopiere setup, samt at det blir bedre tilgang på deler til deg - og det er viktig! Fredag med Friday Challenge blir også dagen for denne klassen, mens torsdag kanskje blir treningsdag?


--

Drifting

Klubben har også en egen flott bane til drifting. Drifting er biler med 4 hjuls drift, og gjerne med litt ekstra "pimpede" karosserier. Her ker det ikke om å kjøre fort, men å skli sidelengs gjennom svingene. Dette er utrolig moro. TT-01/02 bilene er supre å bruke her, men eller er det meste med 4 WD i scala 1-10 mulig å bruke. Les mer om drifting på sidene våre her. Har du lyst til å være med på driftingskolen? Sjekk her.

--

Kom med det du har, så får du tips og veiledning. Det viktigste er å ha det hyggelig sammen - og det har vi! Velkommen til Moss RC-Bilklubb!

Merk at om du ønsker å stille spørsmål, kan du enten sende en mail til post@mossrc.no, eller du kan stille spørsmål på våre facebooksider. Der oppdaterer vi også daglig status på våre åpningstider. 
Print artikkel Skriv ut artikkelen