Tamiya M-Chassis og TT-01/02

Tamiya M-Chassis og TT-01/02 - En perfekte start!

Tamiya har laget radiostyrte biler siden tidenes morgen. Bilene er skreddersydde for deg som vil komme i gang med hobbyen og som gjerne bygger bilen selv. Tamiya lager ikke bare radiostyrte biler, men også svært detaljrike plastbyggesett, og ferdige utstillingsmodeller med svært høy kvalitet og detaljrikdom. Tamiya er kjent for god kvalitet, enkle modeller og høy detaljrikdom på alle sine modeller om det er radiostyrt eller ei. 
Bilen til Tamiya er gjennomprøvd gjennom en årrekke. Setten er fantastisk fine og enkle å bygge, og kommer med gode bruksanvisninger. I tillegg har innstegsmodellene relativt få, om noen i det hele tatt – justeringsmuligheter. Det er både en fordel og en ulempe med dette. Fordelen er at modellene fungerer SVÆRT godt ut av esken uten at man behøver behøver å tenke på kjørehøyde, camber, toe out m.m. Standard innstillingene er så bra, at det fungerer strålende uansett. Ulempen er at man har mindre fleksibilitet for å teste ut effekten av ulilke justeringer. Når det er sagt, er det MASSE option parts å få kjøpt til Tamiya både orginalt og uorginalt dersom man har lyst til å pimpe bilen.

For nybegynnere er derfor Tamiya et perfekt nybegynner valg, samtidig som innstegsklassene byr på MASSE underholdning og glede for den mer erfarne – ref. undertegnede.

Det er 2 begynner klasser i Tamiya som er forskjellige, men som likevel er så like, at de fint kan kjøre sammen. Dette er klassene M-Chassis og TT-01/02


M-Chassis 
er robuste biler som trekker på 2-hjul i scala 1:12. Fortrinnsvis kjøres det med forhjulstrekk, men man kan også velge bakjulstrekk. M-05 er den «gamle» modellen. En meget bra, robust og rimelig bil som koster ca. 1.200 – 1.600,- uten sender, lakkboks, batteri og lader. Du kan påregne minst ca. 2-2.500,- i tillegg til kostnaden på bilen. Det finnes en rekke fine karosserier å velge i. Primært er det «småbill» klassen som representeres. F.eks. Minicooper, Fiat Abbarth, WW Beetle, 2-CW, Suzuki Swift m.fl. Klassen er nærmest udødelig, og det omsettes bra med brukte modeller til fine priser. Tamiya har kommet med en oppgradering av M-05 som heter M-07. Dette er en enda mer robust modell, som er lettkjørt og fantastisk fine

TT-01/02:
er robuste 4 hjulsbiler i scala 1:10. Bilene er en svært en enkel og genial konstruksjon som gjør både vedlikehold og eventuelle reprasjoner svært enkelt. Her finnes det et større og mer rikholdig utvalg av karosserier enn for M-05/07. Har kan men velge sitt drømmekarosseri av BMW, Ferarri, Porsche, Mercedes, Ford, Audie m.fl. I tillegg finnes det et stort utvalg av retro karosserier, egne lastebilkarosserier m.m. De fleste karosserier i TT klassen er også tilrettelagt for lys, hvilket gjør det ekstra stas og realistisk.

Bilene koster ca. Det samme som M-Chassis og du behøver det samme utstyret i tillegg. Merk at du kan godt ha en bil av hver, og bruke samme batteri, sender og lader til begge biler. Det finnes også ferdige bygde modeller, så fungerer fantastisk bra rett ut av boksen. Disse kommer komplett med sender på ca. 3.000,- + batteri og lader på ca. 1.000,-

Bilene i både M-Chassis og TT-01/02 går ca. like raskt. Selv om det settes opp løp for hver av klassene, kan disse bilene fint kjøre sammen – og kanskje også til og med i samme løp om det åpnes for det.

Har du lyst til å prøve? Hør med oss om det passer med noen testrunder. Vi har alt utstyr nytt på klubben og du vil kjøpe og komme i gang.

Bli med i Team Tamiya du også! Det er pur kjøreglede og moro for alle pengene, og vi har det beste anlegget for bilene.

La deg inspirere av videoene og bildene under.

En lekker gjeng med M-Chassis biler:


Et lekkert knippe TT-01/02 biler:


Video: 2 stk. ferdige monterte TT-01 biler - rett ut av boksen - 4 ulike karosserier - 2 med lyskitt:


M-Chassis:
M-

M-Chassis:

Video: M-05 chassis

M-05 chassisM-07 chassis


Tamiya TT-01:

Tamiya TT-02:
Print artikkel Skriv ut artikkelen