Driftingbane hos MossRC

Taco Drift Jr. Championship

Onsdag 11 desember ble det avholdt Taco Drift Jr. Championship hos MossRC. Det ble ufordret i en rekke små øvelser, det ble spist Taco - og vi fikk trivelig besøk dra Drammen!

Ved Torstein Syvertsen

Å lage konkurranser med drifting byr på mange nye muligheter i forhold til tradisjonell racing. Her er det skjelden først i mål som gjelder - og følgelig er det ikke høy fart som har fokus. Tvert imot. Her er det snakk om total mestring av bilen i ulike situasjoner og settings. Vi fikk gleden av å se noen av de råeste demonstrere sin skills... Bilene er klare, motorene varmes opp, forventingene til å ta å føle på, snøen har lagt seg på banen, maten synker inn,  publikum benker seg... Klar, ferdig.... GÅ!


Sidelengs lukeparkering i trangt område: Man skal komme inn fra svingen til høyre og drifte bilen på plass på den markerte parkeringen. Det gis et poeng for hvert jul som er innenfor markeringen når bilen står stille. Det trekkes 1 poeng for hvert treff av vant og for treff av parerte biler. Totalt oppnåelig poeng er 4. Antall forsøk er 3.Sidelengs lukeparkering i åpent område: Man skal komme inn fra svingen til høyre og drifte bilen på plass på den markerte parkeringen. Det gis et poeng for hvert jul som er innenfor markeringen når bilen står stille. Det trekkes 1 poeng for hvert treff av vant og for treff av parerte biler. Totalt oppnåelig poeng er 4. Antall forsøk er 3.Don´t hit the Wall:  Man kommer inn gjennom sjikanen, drifter inn langs veggen, og skal velte dekkrekken i en drift uten å treffe veggen. Perfect hit: 3 poeng. Velt, men også treff av vegg gir 2 poeng, Treff, men ikke velt gir 2 poeng, Treff av vegg + treff av hinder som ikke velter gr 1 poeng. 


Biler klare til kjøring


Merk deg idealsporet som er satt opp. Sporet er markert som en T på ulike plasser. Man skal drifte innenfor denne T´n for å holde idealsporet. Gutter - da er det bare å trene!
 Fra Drammen og Tofte RC fikk vi et trivelig besøk av fra venstre: Kjetil Teigen, Ole Kristian Blix, Ole Johan Fuglerud og Jarle Østby Lundby (nr. 2 fra venstre på bildet over) Ole Kristian var sjefsdommer for dagen. 


Fra venstre: Robin-2.plass, Kristian-1.plass, Joakim-3.plass og Alexander-4.plass
 

 --

Her har vi top 5 fra årets drifting Challenge 2013 som gikk av stabelen 20 april 2013. Fra venstre: Maria (nr.4), Robin (nr. 2) , Kristian (nr.1.) , Joakim (nr. 3) , Simon (nr.5)

Da er driftingbanen utvidet med 50m2 til 150m2. Nå gjelder det bare å bruke den og finne ut hvordan vi kan gjøre den finere og bedre. 

Kort om drifting:  I drifting handler det om å kjøre med "breisladd" så mye som mulig. Det brukes knallharde dekk som som lager lite friksjon og som igjen gjør det enkelt å drifte med lav fart. I drifting konkurranser er det helt andre regler en bare å komme først i mål som gjelder. Det er rimnelig og morro å kjøre drift!!! Her kan du komme i gang med en enkel og rimelig bil som du kan pimpe opp med fet dekor, kule detaljer, blinkende lys m.m....  Flere glimrende komplette nye biler er å få kjøpt for 1.500,- til 2.000,- Sjekk med Modell Spesialisten på Rygge Storsenter.


    
Print artikkel Skriv ut artikkelen