3 fantastiske baner!

3 fantastiske baner - Et supert anlegg!

Moss RC-Bilklubb by på 3 knallfine baner. En touringbanen på 260m2 som er 25 meter lang og 11 meter bred, en Crawlerbane på ca. 100 m2 med en flott og detaljrik innramming og en Mini-Z bane en stor Mini-Z bane som lett kan gjøres om. Hver tirsdag kl. 19.00 gjennom vintersesongen kjører vi løp. Onsdager har vi mer fokus på nybegynnere. Kom inn for å se. Dette vil du like, og det passer for alle. Vi hjelper deg med tips, utstyr, kaffe og kjøring. Se våre facebooksider for oppdatert info! 

Ved Torstein Syvertsen

Kort om klassene:

På touring banen kjøres både touring 1:10, Track 1:12 og M-Chassis 1:12.

Touringbanen

Touringbilene er raske 4 hjulstrekkere som oppnår en hastighet på ca. 65 km/t. Bilene har normale sedan korrosserier som er spesielt egnet for høy hastighet. Klassen er delt inn 2 (modfied og stock). Der man i modified fritt kan velge motor og regulator.  I Stock kan ha maks en 13 turns motor, og en regulator som kan settes i "blinky mode". Dvs. en at den har et standard fabrikkopsett. De beste bruker ca. 8-9 sekunder rundt banen.

1:12 Track er små lynraske biler, med en vingefasong - og som kun har bakhjulstrekk. I morsetning til alle andre klasser som kjører med celler batterier, kjører track med kun 1 celle. De beste bruker ca. 7-8 sekunder rundt banen. 

M-Chassie er svært morsomme og robuste biler som kun har forhulstrekk. Karosseriene har et mer tradisjonelt småbilpreg som Mini Cooper, Fiat Abbarth, Suski Swift, Beetle etc. Bilene kjøres med børstemotor og har en toppfart på ca. 35km/t. Rundetiden for de beste ligger på mellom 11-12 sekunder. 

Crawlerbanen
Banen, som er på ca. 70 m2, har ca. 10 ulike løypemuligheter i sammenhengende runde. Det betyr at man kan kjøre bilen gjennom de krevende hindrene i ca. 50 meters runder. Hindrene og utfordringene består av alt fra steiner, traktordekk, stålkonstruksjoner til ulike hengebroer. Det er en fantastisk kreativt laget bane som enkelt kan endres for å variere utfordingene. 

Mini-Z banen

Banen er bygget som et puslespill og kan lett gjøres om. Vi har satt opp en flott bane idag, men vi har nok brikker til å kunne gjøre banen dobbelt så stor!  Bilene er superflott rett ut av boksen,  og klare til å kjøre på 1-2-3! 
Print artikkel Skriv ut artikkelen