2 nye baner er klare!

2 spennende baner - Et supert anlegg!

Moss RC-Bilklubb by på 2 knallfine baner. En touringbanen på 260m2 som er 25 meter lang og 11 meter bred, og en driftingbane på ca. 100 m2 med en flott og detaljrik innramming. Hver tirsdag kl. 19.00 gjennom vintersesongen kjører vi løp. Kom inn for å se. Dette vil du like, og det passer for alle. Vi hjelper deg med tips, utstyr, kaffe og kjøring. Se våre facebooksider for oppdatert info! 

Ved Torstein Syvertsen

Kort om klassene:

På touring banen kjøres både touring 1:10, Track 1:12 og M-Chassis 1:12.

Touringbilene er raske 4 hjulstrekkere som oppnår en hastighet på ca. 65 km/t. Bilene har normale sedan korrosserier som er spesielt egnet for høy hastighet. Klassen er delt inn 2 (modfied og stock). Der man i modified fritt kan velge motor og regulator.  I Stock kan ha maks en 13 turns motor, og en regulator som kan settes i "blinky mode". Dvs. en at den har et standard fabrikkopsett. De beste bruker ca. 8-9 sekunder rundt banen.

1:12 Track er små lynraske biler, med en vingefasong - og som kun har bakhjulstrekk. I morsetning til alle andre klasser som kjører med celler batterier, kjører track med kun 1 celle. De beste bruker ca. 7-8 sekunder rundt banen. 

M-Chassie er svært morsomme og robuste biler som kun har forhulstrekk. Karosseriene har et mer tradisjonelt småbilpreg som Mini Cooper, Fiat Abbarth, Suski Swift, Beetle etc. Bilene kjøres med børstemotor og har en toppfart på ca. 35km/t. Rundetiden for de beste ligger på mellom 11-12 sekunder. 

Tamiya M-Chassie er morro! Også i denne sesongen kommer vi til jobbe mye med rekruttering. Det er en enkel og rimelig klasse for nybegynnere og erfarne. Her kreves ingen kunnskap om settup og tuning. Her er det bare kjøre og ha det gøy. Du vil raskt merke at du vil klare å hevde deg sammen med de beste, nettopp fordi bilene ikke går så raskt. Bilene, som kun har forhjulstrekk - skal kun ha standard børstemotor, men det er ellers lov å montere oljedempere og kulelager. Bli med du også! En komplett pakke ligger på ca. 2.500,- nytt.
Print artikkel Skriv ut artikkelen