Nybegynner?

Lyst til å prøve deg, men skeptisk?

Bli RC sjåfør du også! Det er moro, pulsskapende, sosialt og enkelt! Alder spiller ingen rolle. Her kjører alle aldre sammen, men vi skiller på biler og evne. Velger du en klasse som M-Chassie eller Mini-Z, vil du raskt klare å kjøre like raskt som de beste. Kjører du elite klassen Touring 1:10, vil ogspå setup på bilen spille inn på dine prestasjoner. Ikke nøl med å komme innom! Kanskje det er en mulighet for å prøve også? Bare ta kontakt med oss, så får du tips og råd hele veien. 

Ved Torstein Syvertsen
Oppdatert: (10.10.2012)

Her får du noen tips om hva det kan lønne seg å begynne med. Det er supert å kjøpe noe brukt om du får tak i det. Alternativt får du en komplett ny bil med alt du trenger fra ca. 2000,-

Under ser du en Traxxas 1:16 Ford Fiesta. Dette er en robust bil med 4 hjulstrekk. Traxxas er verdens mest selgende merke innen radiostyrt og du er sikret god kvalitet og holdbarhet. Denne bilen anbefales med standard børstemotor. Bilen gjør da ca. 35km/t som er helt passe. Man kan også enkelt stille inn fartsregulatoren slik at bilen går noe saktere i starten. Det er ikke noen egen klasse for denne bilen, men den egner seg godt både til inne og utebruk, og er også sprutsikker. Med andre ord en super bil - til mange formål, og til en overkommelig pris. Ved å supplere med et sett drifting dekk til ca. 250,- har du også en SUPER driftebil.  Bilen får du kjøpt i hobbybutikken på Rygge Storsenter.Under ser du 4 Tamiya M05-Chassie biler. Disse bilene leveres som byggesett og er fantastisk morsommme. Bilene har en toppfart på ca. 32 km/t på banen og har kun forhjulstrekk. Med sin enkle og robuste konstruksjon kan vi GARANTERE utrolig mye morsom kjøring. Her trenger du ikke å tenke på setup eller trimming. Bare kjør og ha det gøy. Alle lærer seg å kjøre disse bilene raskt, og vi konkurrerer både unge og erfarne i samme klasse. Det blir også satt opp løp for disse bilene. Det er kun lov å bruke original børstemotor. Du får lov å sette på oljedempere og kulelager, men eller skal den være original for at klassen skal være billig å delta i. Her går det også svært lite deler. Prisen for en bil ligger på ca. 1.500,- I tillegg må du radistyring, batterier, lader og noe småtteri. Regn med å bruke ca. 3.000,- om du ikke har noe fra før. Er du medlem i Moss RC Bilklubb? I så fall får du 10% rabatt i butikken på Rygge Storsenter.Under ser du ulike biler og størrelser. Fra venstre 1:8 (brukes kun utendørs). Der etter 1:10 touring, M-Chassie og Traxxas 1:16. Foran ser du en Mini-Z i drifting utgave.Kom en tur innom klubben, så får du et inntrykk. Har du lyst til å prøve Mini-Z? Ta kontakt med oss, så kan vi se om du kan få prøve deg litt en dag før du bestemmer deg.

Dagens biler har stort sett 2,4 Ghz sender teknologi hvilket betyr at du ikke behøver å tenke på hvilken frekvens du. Dette forenkler mye for alle, og man unngår at 2 kjører på samme frekvens med de fatale følger det kan få.

Dersom du har antenne av gammel type, så må du forsikre deg iom at ingen andre kjører samme frekvens.

Bli med! Vi har alle vært nye en dag. Det er fantastisk gøy! Følg med på åpningstidene. Der vil vi komme til å annonsere egne dager for nybegynnere. 

;-)


Print artikkel Skriv ut artikkelen