Kom i gang med RC!

Sesongstart: Dugnad 27. september - Cupstart 10. oktober!

Kjære alle sammen! Sesongen er snart i gang! Blir du med på dugnad 27. september fra 16:00? Det blir kort, effektivt og trivelig. Meld din interesse på vår facebookside, så vet vi hvem som kommer og hvor mange gratis pølser vi skal varme!


Ved Torstein Syvertsen
Oppdatert: (24.9.2023)

Velkommen til vår verden av radiostyrte modeller!
Hvor skal man begynne? Alt er veldig moro enten det er stort eller smått. Hva synes du virker spennende, og hva passer lommeboken din? Hva trigger deg? Mestringsfølelse? Nerven med racing, bygging, tuning, lakking? Design, nostalgi, venner, action? Har du lyst til å finne på noe gøy med barna i familien? - eller med venner? Alle synes dette er gøy på et vis, enten du er ung eller gammel! Her har vi  alle det veldig moro under samme tak.

Det finnes mye bra brukt på markedet. Hør gjerne med oss før du bestemmer deg for noe brukt. Det er stor forskjell på utstyret. Der viktigste er at du får tak i deler til det utstyret du bruker. På klubben hjelper vi deg med råd og veiledning. Vi har også deler til nivå 1-3 som er beskrevet lenger ned.

Hos oss kan du velge hvor langt du vil dra det. Vi tipper du fort blir hektet, men et sted må du begynne. Vi har 3 helt ulike baner, som alle har ulike innstegs terskler. 

La oss starte med den rimeligste, og enkleste starten - Mini-Z. Dette er fantastisk morsom start enten du er nybegynner, eller du har erfaring fra før!

Biler til Mini-Z banen

Nivå 1 – Kyosho Mini-Z – startpris 2.195,- komplett.

Mini-Z er helt fantastisk flotte modeller i scala 1:24. Bilen har trinnløs styring, og med en mengde oppgraderingsmulighet. Bilene er klare til å køre rett ut av esken, og man behøver bare å sette i batterier. Bilene fås med både med bakhjulstrekk og firehjulstrekk. Du kan kjøre hjemme i stua eller på bane hos oss. Prisen for en komplett, fantastisk fin start modell er 2.195,- Den eneste oppgraderingen som anbefales er et sett ekstra dekk med lit mykere gummi for bedre grep. For å kjøre behøver man 4 stk. AAA batterier i sender, og 4 stk. AAA i bilen. Kjører man mye, kan det anbefales å bruke opplabare batterier i bilen. Kjøretiden er 30-45 minutter.

Biler til hovedbanen:

Nivå 2 – Tamiya TT-01/02 – startpris ca. kr. 5.295,- komplett byggesett.

Tamiya er et av de eldste merkene innenfor radiostyrte biler. TT-01/02 er i scala 1:10 med 4 hjulstrekk. De lager svært gjennomprøvde modeller fra de aller enkleste til de mest avanserte. Kjent for de alle, er at de fungerer meget bra i all sin enkelhet. De er supeflotte, robuste og enkle i tillegg til at de er morsomme å både bygge, kjøre og reparere. Tamiya har også det flotteste og mest detaljerte 1:10 karosseriene. Her kan man også bygge inn ferdige tilpassede lyskitt om man ønsker. Det finnes mange flotte karosserier å velge blant f.eks. Porsche, Audier, Mercedeser, Ferrarier m.fl.

Byggesettene er veldig artig å montere selv, så det kan virkelig anbefales! Karosseriene lakker man enkelt med en sprayboks på innsiden. Deretter dekorerer man karosseriet med klistremerket som følger med. Man har behov for 3 «pakker». Bilpakken vi kan anbefale koster kr. 2.295,- Senderpakken koster kr. 1.695,- inkl. en god sender, mottaker og styreservo. Strømpakken koster kr. 990,-  inkl. en god balanselader og et 3.000 mAh LiPo batteri. I tillegg behøver man på denne pakken et sett racing dekk  (295,- i tillegg til driftingdekkene som følger med i pakken. Med denne bilen kan du kjøre hos oss ,eller ute på plassen hjemme. En fin uppgrade når man begynner å få teken med bilen, er kjølevifte til motor, en enda raskere styreservo og et ekstra batteri.


Nivå 3 – Tamiya M-Chassis M07-R – Startpris ca.
kr. 8.800,-

Tamiya M-Chassis er en fantastisk fin racingklasse. Dette er biler i 1:12 scala hvor vi rett og slett anbefaler å hoppe rett på en racingtuned bil med alle nødvendig uppgrades inkludert. Her kommer du til å STORKOSE deg om du vil tune litt ekstra og rase  gjennom svingen. Typiske karosserier er i småbilklassen som Mini Coops, Suzuki Swift, Fiat Abbarth, Ford Escort m.fl.  Man kan bruke samme strømpakke som over (990,-) og senderpakke (1.695,-) Bilpakken her koster her 3.600,- man behøver da i tillegg et sett med dekk (295,-), et karosseri etter ønske (495,-) Lakkboks (95,-), Børsteløs motor/regulator (1.249,-) Et ekstra batteri. (400,-). Dette er en superfin klasse både å starte med og å race med. Dette har vært klubbens med suksessfulle klasse gjennom tidene.

Nivå 4 – Proff kr. 12.000,- +++

Her har man et utall av muligheter. Har man kommet hit, vil man gjerne ha et litt bedre utsyr jevnt over. Dette er klassen for deg som liker å tune, mekke, race og tune, mekke race. Litt ekstra fint verktøy, mekkelampe, makkematte  +++ Har får man det ypperste av teknikk som gjør at man kan trimme til de meste ting. Det finnes ulike klasser også her. På klubben kjører vi både 2 hjulstrekk og 4 hjulstrekk. Har du fått tenning på en av klassene over, kan du fort havne her.

Biler til Crawlerbanen –

Nivå 1 - Rock Crawler Traxxas TRX-4 Sport – kr. 5.990,-

Crawlerbanen er en fantastisk kreativt laget bane som byr på en rekke tekniske utfordringer. Her skal man ha en truck med 4 hjulstrekk, store hjul og høy bakkeklaring. En suveren startbil for denne banen koster 4.995,- Den er svært robust og takler de fleste utfordringer helt supert! Det eneste man behøver i tillegg, er en strømpakke til ca. 990,- (Batteri og lader).  Denne bilen har vanntett elektronikk og kan kjøres inne eller ute hele året.

Ta kontakt med oss om du ønsker å prøve! Bli venn med oss på facebook, og følg med når vi legger egne aktiviteter for nybegynnere.

Velkommen til oss!

Print artikkel Skriv ut artikkelen